Gelli plate – göra själv

Hemkoka – Gelli plate

Jag tycker att det är himla kul att leka med gelliplate och vill ha några små att göra exempelvis grattiskort med. Tyvärr är de så dyra att köpa, speciellt om man vill ha många. Har därför börjat experimentera med att göra gelli plate själv. Receptet hittade jag i bloggen ”Tesa tipar” http://tesatipsar.blogspot.com/2013/09/gelli-plate-permanent.html?m=1

Så här blev första resultatet 😕

Ojämna och lite lösa gelli plates

Det var inte helt enkelt att få dem jämna och fina och jag tyckte de blev lite lösa så jag är nu inne på mitt andra försök med mer gelantin i. Lägger ut receptet om det blir bra och om någon är intresserad.

Värmde upp ytan med embossingfön.

I ett försök att jämna till ytan testade jag att lägga hårdplast på platen och värmde försiktigt med embossingfönen. Detta i hopp om att ”smälta knottrorna”. Efter det la  jag in gelliplaten i frysen igen.

De flesta bidde bara kack men en liten rackare ser jämn och fin ut.

Gelli plate jämnare
Den lyckade lille rackaren 

Strax ska jag sätta mig och leka loss lite med den.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *